Vilka produkter ska jag använda i mitt löshår?

När löshåret är gjort av äkta hår är det verkligen viktigt att du sköter om det i likhet med ditt egna hår. Det betyder bland annat att du behöver använda olika typer av hårprodukter för att hålla rent och vårda hårförlängningen. Men vilka produkter ska du använda för ditt löshår? Här är några smarta tips…

Näring till löshår

Egentligen kan det ju ses som ett skämt att hårprodukter innehåller näring. Hår är ju döda celler som knappast kommer att få liv igen av ett schampo. Men det finns ändå god anledning till att välja hårprodukter till löshår som är till för att ge näring. De innehåller nämligen ämnen som kan bidra med både styrka och glans.

Mer olja

Det du ska tänka på är att löshår inte har sina egna rötter i din hårbotten. Det betyder att de inte har samma naturliga oljor som dina naturliga hårstrån har. Det innebär att löshåret behöver ett större stöd med olja som håller det mjukt och fuktat.

I Sverige är klimatet kallt och torrt på många håll. Det sliter på löshåret. Under vintermånader bör du investera i hårprodukter som är särskilt bra för löshåret. De ska ge gott om fuktighet. Välj alltså schampo och balsam som gör just detta.

Inpackningar är bra

Du kan också ge ditt löshår någon form av inpackning en till två gånger per veckan. Det här kommer inte att ersätta balsam. När du tvättar håret bör du avsluta med balsam. Hårinpackning är något extra som du kan göra då du har lite mer tid över för hårvård.

Välj specifika produkter

När du får löshår insatt kan du be om förslag på hårvårdsprodukter som är särskilt bra för det. Den som jobbar med hårförlängningar har också kunskap om vilka hårprodukter som fungerar bäst. På en hårsalong bör du kunna köpa dessa på plats och samtidigt få mer kunskap om korrekt användning.