Se färg på en klänning online

Du kikar på en fin klänning i en butik online och undrar om färgen är rosa eller röd. Bilder är bra men de påverkas av saker som din skärm och dess inställningar. Dessutom kan mindre professionella bilder återge en färgnyans som inte riktigt stämmer.

Färgnyansen kan skilja sig en aning

Det är ganska vanligt att färger på kläder som vi ser på bilder online inte är precis som vi tänkt oss. Det här förekommer också med smycken. Du ser blåa safirer som ser djupt blå ut på bild men som i verkligheten är ljusblå.

När du handlar kläder online får du alltid vara beredd på att du kan uppfatta en färg lite fel. Det betor inte alltid på bilderna. Det kan många gånger vara så att du inte har kalibrerat din skärms färger och därmed får nyanser som inte helt stämmer.

Byt klänning om det blir fel

Om du skulle få hem en klänning som har en färg som du inte hade tänkt dig behöver du inte känna dig upprörd. Det här är verkligen inget att starta en tråd på forum online om! Det du gör är att du bestämmer dig för om du kan leva med färgen eller inte.

Om du inte kan leva med färgen kommer du att kunna byta klänningen. Detta oavsett om du köpt den från en svensk butik eller inte. Det är klart att det går snabbare att göra en retur till en svensk webbutik. Läs reglerna för ditt köp innan du beställer en klänning online. Då vet du precis vad du ska göra om nyansen inte blev helt som du hade tänkt dig.