Säkra armband för barn

Barn tycker också om smycken. Särskilt när vuxna i deras omgivning smyckar sig. Om ett barn vill ha ett armband kan du välja modeller som är säkra. Du kan till exempel satsa på hårda länkar som inte går att öppna eller dela upp i stycken, kika i en shop för armband. Tänk bara på att armbandet bör sitta säkert på handleden för att inte tappas bort.

När kan barn bära armband?

Svaret på den frågan är mycket individuellt. Det finns treåringar som inte har några som helst problem med att ha på sig armband med pärlor eller andra mindre delar. Fast armbandet kan ju utgöra en fara på andra sätt. Om barnet kan fastna med det under lek är det inte att rekommendera att skicka ett litet barn med smycke på handleden till exempel till förskolan.

För särskilda tillfällen kan det kännas säkrare att låta ett yngre barn ha på sig ett armband. Då du vet att du kan hålla koll på vad som händer med det bör smycket förbli säkert. Men det här är som sagt individuellt. Det finns barn som inte kan ha smycken på sig före skolåldern.

Smycken som inte får komma bort

Förutom att vissa armbandsmodeller kan vara farliga för små barn är det viktigt att inse att barn inte kan ta samma ansvar som vuxna för dyra smycken. Om barnet får ett vackert armband i födelsedagspresent kan det vara klokt att hålla uppsikt över detta.

När barnet blir lite äldre kan det få fri tillgång till dyrare smycken, men även då är det viktigt att lära barnet hur armbandet ska hanteras för att inte komma bort.