Om du inte åker till Helsingborg snart är du pantad ;)

Lördagen startade med att jag och Ali gick och käkade brunch på Vikingstrand. Dom har en otroligt trevlig uteservering som ligger precis bredvid havet och stranden. Ett varmt tips är oxfilén som smälter i munnen!

Efter maten strosade vi runt lite i stan och stack in huvudet på en pantbank. Jag hade aldrig varit på en pantbank tidigare men Ali som tidigare arbetat på en pantbank i Malmö visade mig runt. För er som inte pantat tidigare är det smidigare än man kan tro. Genom att lämna en ring som är värd 5000 kr i pant kunde vi låna 2500 kr. Det är hälften av värdet på föremålet. Vi fick pengarna på 5 minuter och kunde använda dom till en botoxbehandling på en klinik runt hörnet.

Vi var lite trötta så vi bestämde oss för att äta middag på hotellet. Det var jättegod mat där så vi ångrade inte det beslutet. Jag åt lax och Ali bestämde sig för en kebab med bröd och massor av hummus. Ali älskar hummus och jag förstår honom – det är supersmaskigt!!

Efter middagen gick vi upp på vårt rum som låg på våning 1 (#lyx). Ali kollade på luftens hjältar på sin iPad medan jag satt och surfade på olika pantbanker i Helsingborg på min mobil. Vad jag lärde mig var att förutom att kunna panta värdeföremål på en pantbank kan man också köpa saker som andra människor pantat! Jag spenderade säkert ett par timmar att titta på ringar, halsband och klockor från 70- och 80-talet. Vintage är så ballt. Och miljövänligt. Tror att Greta skulle varit stolt.

Jag somnade strax före midnatt när Ali masserade mina fötter. I huvudet snurrade dagens upplevelser och det kändes som att Helsingborg verkligen öppnat mina ögon. Tänk att man kan lära sig så mycket i vuxen ålder. Det hade jag aldrig kunnat tro.