5 tips för fina fototapeter

Med fototapeter kan du höja nivån på din inredning. Fototapeterna kan likställas med ljussättning och möbler. De påverkar hur rum uppfattas och ger snabb effekt när du vill få till en förändring i ditt hem.

Här är 5 tips för dig som vill ha fina fototapeter

  1. Mellan natur och tapetmotiv

Missa inte att fototapeter med skog inte nödvändigtvis måste vara foton av miljöer. Det går till exempel att dekorera med bilder som har inspirerats av naturliga miljöer. Du kanske har en viss färg på väggarna i vardagsrummet. På en vägg väljer du att tapetsera med en fototapet som förstärker färgen fast med ett mönster som för tankarna till naturen.

  1. Uttryck dina drömmar

Med fototapeter kan du uttrycka dina drömmar. Det kan du göra med symboler och bilder som för dina tankar till dina personliga mål. Kanske är det en resa till Asien där du vill promenera på bron som syns på fototapeten.

  1. Förstora små rum

Med fototapet kan du få ett mindre rum att kännas större. Optiska illusioner fungerar mycket bra med den här typen av tapet. Rummet som egentligen är ganska litet och utan god ventilation känns plötsligt luftigt och rymligt tack vare den smarta bildtapeten.

  1. Jobba med kontraster

Fototapeter med skarpa kontraster är ett smart och praktiskt sätt att piffa upp ett rum på. Kontraster kan göra att du upplever lekfullhet då du ser väggen med bilden. Det är något som kan bidra till gott humör för alla som vistas i hemmet.

  1. Fototapeter på fler väggar

Det finns inget som säger att du måste nöja dig med fototapet på en vägg. I vissa rum kan det vara hur fint som helst med flera väggar som dekoreras på detta vis. Eller så väljer du att sätta upp fototapeten över en vägg och även över dörren. Det kan ge väldigt intressanta effekter och helt ändra rummets karaktär.